Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Березень » 6 » Семінар
16:24
Семінар

Минулого тижня (20.02.2014р.) на базі ЗОШ I-III ступенів № 16 Ужгородської міської ради під керівництвом начальника відділу шкіл та дошкільних закладів дошкільної освіти Дудинець Ж.І. відбувся семінар-практикум заступників директорів з виховної роботи на тему «Шляхи формування життєтворчості учнів засобами краєзнавства».

Мета зібрання: обмін досвідом ,формування особистості учня та виховання у дусі національної свідомості, любові до рідного краю, поваги до традицій свого народу.

Учасники семінару відвідали ряд відкритих уроків.

У 4-му класі учителька Ковач Ганна Юрівна за допомогою мультимедійної техніки провела урок позакласного читання на тему «Співець смерекового краю» за творчістю Степана Жупанина - українського письменника, педагога, лауреата премії імені Лесі Українки, нашого земляка.

Заступники директорів шкіл міста з цікавістю ознайомилися з особливостями організації навчально-виховного процесу з краєзнавчої роботи. Відвідали також виховні години у Грушовської Г.О. на тему «Пернаті – вірні наші друзі» та у Сороки С.Ю. «Дари, передані нам предками у спадок».

Мали можливість побувати на занятті гурткової роботи з образотворчого мистецтва у вчителя-методиста Сенька О.І., тема якого звучала в малюнках учнів «Архітектура рідного краю».

До виховного заходу класного керівника Когутич О.М. на тему «Найсильніша людина XX століття» гості виявили особливу зацікавленість, адже нащадки Івана Сили-Кротона навчалися та навчаються й нині в даній школі, які особисто розповідали історії, почуті від Івана Фірцака, спогади родини про нього.

Діти та вчителі з задоволенням розповідали про місцевість у якій проживають, та про свої улюблені куточки відпочинку в межах «мистецького салону», який завершився «Закарпатськими візерунками» пісень.

Підсумком семінару-практикуму заступників директорів з виховної роботи став різнобарвний віночок з власноруч виготовленими сердечками, які були вручені учасникам семінару з такими словами:

 

Ніде нема так добре як у дома,

Усі стежки ведуть нас до рідні,

Засяє вогник в рідному вікні,

Де дінеться і темрява, і втома,

І від простого отчого порогу,

Від цих священних вікон і двора

В усі світи відкрита нам дорога…

Ти тільки правильну зумій знайти

 

 


 
 
 
 
 
Переглядів: 541 | Додав: oksi | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: